Antreler İçin Dekorasyon Fikirleri

Yaşam alanlarını dekore ederken temel bir bütünlük oluşturmanız gerekir. Fakat belli alanların kendine has büyüsünü korumanız da oldukça önemlidir. Antreler, yaşam alanlarının karakterini yansıtan ve misafirleri karşıladığınız ilk alandır. Bu nedenle ilk izlenimi oluşturmanın en etkili yöntemi, iyi bir antre dekorasyonundan geçer. Peki, antreler nasıl dekore edilmeli, nelere dikkat edilmeli? Bu yazımızda antreler için dekorasyon fikirleri sizi bekliyor.

Modern ve oldukça şık bir antre dekorasyonu için bazı noktalara dikkat etmek ve doğru parçaları kullanmak gerekir. İyi bir dekorasyon için ise alanı her bölgesi ile tanımak önemlidir. Kökeni Fransızca olan antre, giriş anlamına gelen “Entrée” kelimesinden dilimize geçmiştir. Yaşam alanlarının ana giriş kapısından girildiğinde diğer odalara acıkan bölüm olarak nitelendirilir.

Modern Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Eskiden antre vb. alanlar göz ardı edilse de günümüzde yaşam alanlarında etkileyici antre dekorasyonları bizi karşılıyor. Siz de antreler için dekorasyon fikirleri arıyor ve yeni bir alan tasarlamayı düşünüyorsanız, size yardımcı olacak birkaç fikrimiz var.

1-) Antre Dekorasyonu Olmazsa Olmazı: Dresuar

Antreler için dekorasyon fikirleri - dresuar
Dresuar, şık bir giriş alanı oluşturmanıza yardımcı olur.

Antre mobilyaları arasında özel bir yeri olan dresuar, oldukça kullanışlı ve şık bir mobilyadır. Dresuar, işlevselliği ile depolama alanı görevi görürken aynı zamanda alana estetik bir görünüm kazandırır. Alana uygun ölçülerde bir dresuar seçerek özgün bir antre oluşturabilirsiniz. Dresuarın üzerine asacağınız bir tablo veya ayna ise şıklığı bir üst seviyeye çıkarmanızı sağlar. Bunun dışında dresuar üzerine vazoda çiçekler, biblolar veya aksesuarlarla dokunuş yapabilirsiniz.

2-) Aynalardan Faydalanın

Antreler için dekorasyon fikirleri - aynalar
Ferah ve daha şık bir alan için aynaları kullanabilirsiniz.

Aynalar, illüzyon etkisiyle bir alanı oldukça büyülü bir hale getirebilir. Işığı yansıtma özeliği olan aynalar, alanı olduğundan daha geniş gösterir. Bu nedenle antrelerde ayna kullanımı oldukça avantajlı bir durumdur. Antre aynaları, boy aynası olarak tercih edilebilir. Bunun dışında duvara monte edilen veya boydan boya duvara yapıştırılan modeller de kullanılabilir. Antrede kullanılan aynaları çerçeve, kesim, boyut ve yerleşimlerine dikkat ederek farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Örneğin; tek bir ayna kullanacaksanız gri gümüş detaylı ve çerçeveli bir boy aynası alanın havasını oldukça değiştirecektir.

3-) Alan Kullanımı İçin Geniş ve Modüler Bir Dolap

Antreler için dekorasyon fikirleri - dolaplar
Antrede kullanacağınız dolaplar size özel depolama alanları kazandıracaktır.

Antreniz biraz geniş ve kullanım alanınız varsa estetik görünümün yanı sıra akıllı alan kullanımı yapmanız da önemlidir. Bu geniş alana ekleyeceğiniz bir çok amaçlı dolap, size birçok eşya için ekstra depolama alanı sunacaktır. Özellikle kış aylarında kaban ve botlar gibi ürünleri depolamak için bu alanlar işinizi kolaylaştırır. Dekorasyonunuzla uyumlu gömme dolapları sürgülü kapılı veya kulpsuz tasarımlı seçebilirsiniz. Renk olarak ise beyaz, her zaman alanın daha ferah görünmesine yardımcı olur.

4-) Zemin Dekorasyonuna Renk Katın

Antreler için dekorasyon fikirleri - zemin
Zeminde yapacağınız değişiklikler tüm alanın havasının değişmesini sağlar.

Farklı ve özgün zemin döşemeleri seçmeniz, antre dekorasyonunuzun benzersiz olmasını sağlar. Tabuları yıkın ve sıradanlığı geride bırakarak cesur karar verin. Desenli, farklı renklerde zemin döşemelerine yönelin. Seçim yaparken alan büyüklüğünü ve uygulamak istediğiniz antre dekorasyonu tarzını göz önünde bulundurun. Örneğin; zeminde renkli ve büyük karolar kullanacaksanız, mobilyaları daha sade seçerek bir bütünlük oluşturabilirsiniz.

5-) Duvar Galerisi Oluşturun

Antreler için dekorasyon fikirleri - tablolar
Tablolar, bir alana farklılık katmanın en güzel yolları arasında yer almaktadır.

Antrenizde tablolar sayesinde harika bir alan oluşturmanız mümkün. İster resim ister sanatsal bir fotoğraf isterseniz de sevdiğiniz figürler… Çerçeveleri birbiri ile uyumlu olan bir duvar galerisi oluşturarak alana oldukça özgün bir hava katabilirsiniz. Çağdaş ve aynı zamanda sanatsal bu dokunuş sayesinde yaşam alanınız oldukça güzel görünecektir. Seçim yaparken duvar galerisi yapacağınız alanı iyi belirlemeli ve bu alana uygun boyutlarda tablolar seçmelisiniz.

6-) Antre Işıklandırması Göz Alıcı Olmalıdır

aydınlatma ürünleri
Doğru aydınlatma ürünlerini kullanarak antrenize bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Kötü ışıklandırma hem göz sağlığı hem de dekorasyon açısından zararlıdır. Antre dekorasyonunda her alanda olduğu gibi aydınlatma oldukça önemlidir. Modern ve şık aydınlatma ürünlerini tercih ederek antrenizde güzel bir ortam oluşturabilirsiniz. Lambader, antre avizesi, sarkıt, masa lambası gibi birçok aydınlatma ürününü bu alanda kullanmanız mümkündür. Örneğin; Retro tarzda bir sarkık avize antreye oldukça farklı bir hava katabilir. Dresuar veya konsol üzerine yerleştireceğiniz altın rengi bir masa lambası alanın havasını tamamen değiştirebilir.

7-) Dekoratif ve İşlevsel Objeler Kullanın

dekoratif şemsiyelik
Kullanışlı ve şık objeler, antrelerin olmaz olmaz parçaları arasında yer almaktadır.

Antrenizi hem kişiselleştirmek hem de işlevsel hale getirmek için bazı parçalar ekleyebilirsiniz. Dekoratif objeler alana farklılık katmak için oldukça faydalıdır. Biblo, vazo, çiçekler, salon bitkileri, süsler veya mumları alanda yer alan mobilyalarla eşleştirerek kullanabilirsiniz. Bunun dışında antre dekorunda hem gerekli hem de oldukça faydalı ürünler vardır. Şemsiyelik ve askılık bu ürünler arasında öne çıkmaktadır. Yağmurlu bir günde ıslak şemsiyelerin yerleri ıslatmaması için şemsiyelik kullanabilirsiniz. Askılık ise gündelik hayatınızda kullandığınız ürünleri el altında tutmanızı sağlar.